Sevärdheter på Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken ligger i Västindien på ön Hispaniola som hör till ögruppen Stora Antillerna. Denna region har ett tropiskt klimat med små variationer under året. Detta resmål är alltså lika attraktivt oavsett när du åker dit. Det finns gott om historiskt intressanta sevärdheter, särskilt om man är intresserad av kolonialism och hur den europiska kulturen blandat sig med lokalbefolkningens traditioner. Även naturen, inte minst de extraordinära stränderna, är en sevärdhet i sig. Håll dig uppdaterad kring aktuell reseinformation inför resan eftersom detta är en del av världen som kan vara orkandrabbad.

Sevärdheter för alla smaker

Dominikanska Republiken har något för alla smaker. Från kända “all inklusive” anläggningar med gäster som knappt lämnar hotellet, till oexploaterade och genuina områden för erfarna resenärer. Resmålet ligger en bra bit bort från Skandinavien och flygresan kan vara dyr. Om du eller ditt företag har en hemsida kan du spara pengar med webbyrå Stockholm och även leja ut uppdateringar av sidan medan du är ute och reser. Huvudstaden Santo Domingo är Karibiens äldsta stad och bjuder på hela kvarter med bevarad kolonial arkitektur. Staden är uppsatt på Unescos världsarvslista och kan bjuda på många klassiska sevärdheter i form av kyrkor och palats som alla är en del av stadens intressanta kulturarv. För dans- och musikintresserade är detta ett resmål som bjuder på särpräglade rytmer. Många menar att kulturen är präglad av något så fint som genuin livsglädje. För befolkningen är turistnäringen viktig och det innebär att man ofta blir vänligt bemött.Sevärdheter på Dominikanska Republiken 2

Santo Domingo brukar ofta kallas för den nya världens första stad och den grundades så tidigt som på 1490-talet. Cabarete och Las Terrenas är två andra, äldre orter med charmig småstadskänsla som inte känns exploaterade. Föredrar du femstjärnig bekvämlighet och lyxturism med organiserade utflykter och aktiviteter är t.ex. Playa Dorada ett bra val. Oavsett vart du åker finns sevärdheter i form av naturupplevelser och vackra stränder inom bekvämt räckhåll. Samanahalvön är en fin del av Dominikanska Republiken om du vill uppleva naturen lite mer ostört. Ta gärna del av artiklar och reportage om Dominikanska Republiken om du vill ha mer tips om sevärdheter och saker att göra på denna mysiga och exotiska ö. Den kanske viktigaste sevärdheten, det kan inte förnekas, är stränderna. Det handlar inte om vilka stränder som helst utan om sanddyner och hav av absolut världsklass. Ofta är stränderna milslånga och bjuder på såväl intensivt strandliv med försäljare och aktiviteter som på möjligheter till långa ostörda promenader på den mjuka vita sanden.

attitude-pro