Allt om Santo Domingo

En resa till Karibien är en oförglömlig upplevelse. De fantastiska paradisöarna bjuder på kristallklart vatten och vita stränder fyllda med kokospalmer. Det finns resepärlor många missar i denna stora region, och den myllrande huvudstaden i Dominikanska Republiken är en av dem. Staden var den första att anläggas av dåtidens kolonisatörer och är således den äldsta anlagda staden i det ockuperade land vi idag kallar Amerika. Det finns mycket att se och göra i den högljudda staden och i den här texten kommer vi gå igenom några riktigt bra besök du inte får missa om du är på besök i Santo Domingo.

Santo Domingo erbjuder mycket

Det finns en hel del riktigt bra utflykter och sevärdheter att bocka av sin måste-lista. Behöver du ett extra tillskott av kapital inför en oförglömlig resa kan du chansa på att utöka resekassan med Megalotto, annars kommer vi här även nämna ett par riktigt bra budgetalternativ. DO-zona_colonial_santo_domingo,_night-time_(1)Den äldsta delen av staden är Zona Colonial, där finner du även en hel del turisttäta kulturella resmål, som den äldsta katedralen i Amerika eller Columbus första hus i den nya världen. Den härliga atmosfären sprider sig till gatan där det spelas domino, röks cigarr och dricks den lokala favoritölen Presidente, traditionellt i små plastmuggar. Perfekt för varma dagar, vilket i princip är alla dagar året om. Den härliga strandpromenaden “Malecon” ligger ett stenkast från alla kakao och kaffesäljande butiker man hittar i den steniga delen av den gamla staden. Där finner du en hel del gatumat och är en lokal favoritplats att starta spontana fester på helgerna.

Ett par bra besök

Det har nyligen varit ett tufft val med en del kontroverser, slutresultatet är nu uträknat och det visar sig att populära president Danilo Medina får förnyat förtroende i landet, vilket många experter hade förutspått Ett utmärkt tillfälle att besöka landet. Är du i huvudstaden så finns det en del saker som man inte bör missa om man vill få en känsla för den riktiga storstadspulsen som denna karibiska stad erbjuder. Ta den hypermoderna metron till Villa Mella och köpa friterat grisskinn, en lokal delikatess du hittar över hela landet men som är absolut bäst från denna norra stadsdel i huvudstaden. Att äta den friterade fisken på stranden Boca Chica som ligger 15 minuters bilväg från huvudstaden är många dominikaners mest älskade helgsysselsättning. Att hitta en fest i en park eller vid sidan av vägen är lika enkelt som att hitta friterade matbananer i en restaurang. Väldigt många utrustar sina bilar med extrema ljudsystem som är hjärtat i många små och stora fester dagligen i hela landet.

 

attitude-pro