Privata öar i Karibien

Att resa med ett kryssningsfartyg har blivit ett populärt sätt att spendera sin semester på för många. Att det blivit så populärt är kanske inte så konstigt med tanke på att du som resenär kan njuta av alla faciliteter som fartyget erbjuder, samtidigt som du får möjlighet att besöka flera olika resmål. Den ökade efterfrågan på kryssningar i Karibien har gjort att de små fridfulla öarna vissa dagar svämmar över av turister. Många som reser i Karibien har en bild av kritvita öde stränder framför sig och kan därför bli besvikna när de kliver av fartyget och trängs med tusentals andra turister på stranden.

Privata öar för en exklusiv upplevelse

Många kryssningsfartyg har köpt egna öar i Karibien som passagerarna kan ha för sig själva, detta för att lösa problemet med alldeles för många turister som går i land på samma ö. Med egna öar behöver inte kryssningsfartygen oroa sig för att resenärerna ska bli besvikna, utan de får precis den öde paradisstrand som de förväntat sig när de bokat resan med dem. På öarna kan resenärerna njuta av sol och bad, karaibisk mat och massor utav fartfyllda aktiviteter. En av dessa öar är ön Labadee som ägs utav Royal Caribbeans. Ön är en halvö som tillhör Haiti och för 500 år sedan klev Colombus i land på just denna ö.

Paradisön för alla

En typisk karibisk paradisö som passar alla är Dominikanska republiken. Här möts en mängd olika kulturer med en befolkning som har sitt ursprung i från Afrika, Nordamerika, Europa och Asien. Detta smittar av sig på musiken och överallt hör du dansanta toner längs gatorna. Förutom vackra sandstränder så bjuder även Dominikanska Republiken på äventyr med sina regnskogar och vattenfall. I huvudstaden Santo Domingo kan du titta på kolonial arkitektur då byggnaderna från Spanjorernas tid fortfarande står kvar. Dominikanska Republiken har en välutvecklad turism och det finns gott om lyxiga all-inclusive hotell att bo på. Men vill du äta utanför hotellet så kostar det inte mycket, njut av god mat och härliga dagar under din semester i Dominikanska Republiken.

attitude-pro