Planera en längre möhippa till Karibien

En möhippa är en festlig tillställning som ordnas för att fira den blivande bruden innan hennes bröllop går av stapeln. Detta är en tradition som pågått i flera hundra år i Sverige och liknande seder finns i de flesta andra länder runt om i världen. Kvällen ses som något av en farvälkväll till singellivet och början på något nytt i livet. Ännu längre tillbaka hade ritualen helt annan avsikt så bruden fördes iväg av de äldre kvinnorna i gruppen för att renas genom bad och andra procedurer innan bröllopet ägde rum. Men alla länder har som sagt sitt eget sätt att göra det på. Kanske kan det vara spännande och intressant att uppleva dessa möhippor från en annan nation eller så väljer man att hålla sig till de svenska traditionerna.

Alltfler väljer idag att göra möhippan längre än en dag eller en kväll. Ofta går den in till en längre festlighet som sträcker sig över en långhelg eller till och med längre. Ett vanligt alternativ är att förlägga denna tilldragelse till en plats utanför Sveriges. Då är Karibien och framför allt Dominikanska republiken ett mycket tilltalande alternativ, det måste sägas. Vita stränder, turkosfärgat hav, läcker och exotisk mat och massor av läckra drinkar är inget dåligt upplägg för en weekend tillsammans med bästa kompisarna.

Pretty friends on a hen night

Väljer man att genomföra möhippan i Sverige finns det såklart en rad roliga aktiviteter och saker som man kan ägna sig åt där. I stora städer har det blivit en trend att bruden och hennes gäster ska utföra en utmaning eller göra något vågat stunt. Har man till exempel möhippa Stockholm kan man bland annat bege sig till höghöjdsbanan och se om man vågar anta utmaningen eller om man fegar ur när det väl gäller. Högt uppe bland trädtopparna får man snabbt veta vad man egentligen går för. Detta är en mycket rolig aktivitet som dessutom kan stärka självförtroendet och föra vänner närmare varandra. När man är klar kan man sedan njuta av en bastu och en trevlig middag tillsammans.

attitude-pro