Familjesemester till Dominikanska republiken

 

Dominikanska republiken utgör det kanske ultimata resmålet för en fantastisk solsemester som passar utmärkt för hela familjen. Välj och vraka bland fartfyllda nöjes- och vattenparker, vattensporter, vackra sandstränder, friluftsaktiviteter och underbar natur.

Om du reser med mindre barn finns det gott om aktiviteter som passar de allra yngsta resenärerna. Här finns gott om nöjesparker och enklare fritidsaktiviteter, och även många av hotellen anordnar speciella aktiviteter för barnen. För er som reser med lite äldre barn finns det mängder av natur, kultur och nationalparker att upptäcka. Det enorma utbudet av gamla slott, kyrkogårdar och forntida ruiner brukar även kunna locka ungdomarna i familjen.

Beautiful caribbean beach on Saona island, Dominican Republic

Stränderna i Dominikanska republiken är fulländat utsökta. Här tillbringar man utan problem ett flertal heldagar, oavsett om man vill ha en fartfylld vistelse fylld av vattensporter och strandaktiviteter, eller om man bara vill ta det lugnt och njuta av sol och bad. Ett hett tips är att besöka de mindre badstränderna, strax utanför de typiska turiststråken. På dessa ställen är det ofta mindre folk, och man får en chans att upptäcka riktiga smultronställen i lugn och ro.

Naturen här är enastående vacker och variationsrik. Här möts hela Västindiens natur på ett och samma ställe, något som både nationalparker och guidade rundturer gärna visar och berättar om. Om man beger sig utanför de typiska turiststråken kan det vara bra att minnas att detta i grunden är ett ganska fattigt land. Dock inte värre än att en beställning ifrån Byggmax.se skulle kunna lösa problemen med lokalbefolkningens bostäder – här råder alltså ingen misär trots att det är ett fattigt land.

Det underbara tropiska klimatet, tillsammans med mängder av trevliga turistattraktioner som passar hela familjen gör detta till ett av de mest perfekta resmålen för barnfamiljer. Den förtrollande naturen med sin skog och sina bergsområden, tillsammans med de kritvita sandstränderna med böljande palmer gör detta till det ultimata resmålet för den som vill njuta av en genuint härlig solsemester.

attitude-pro