Dominikanska republiken kan vara det perfekta resmålet

Dominikanska republiken är ett eget land som är situerat på en del av ön Hispaniola i den karibiska ö-världen. Landet är den största nationen i Karibien. I landet är spanska det mest förekommande språket, vilket inte känns så främmande eftersom historien berättar för oss hur landet var en spansk koloni i flera hundra år efter att Columbus först landsteg här år 1492. Landet har senare även varit ockuperat av USA under längre tid men trots detta har de flesta delar av landet, precis som huvudstaden, Santo Domingo, fått behålla sitt väldigt spanskklingande namn.

Landets flora och fauna är väldigt unik, stora delar av landet täcks till exempel av regnskog. Men naturen är mycket varierad, här finns alltifrån några av områdets högsta bergstoppar till helt fantastiska stränder, snorkelvänliga stränder med fantastisk sikt i det turkosa vattnet, till klassiska palmträd och exotiska blommor.

Fruit stand in small village, Samana peninsula

Det vackra sceneriet lockar årligen en enorm mängd turister att besöka ett paradis som detta. Landet är relativt rikt, infrastrukturen är fullt fungerande och som turist har man det mycket bekvämt här. Maten är fantastisk, det verkar finnas en aldrig sinade ström av färska skaldjur och fisk som tillagas på läckra sätt i enlighet med lokala kulinariska traditioner. Priserna ligger dessutom fortfarande en bra bit under de svenska motsvarigheterna. Så passa på att frossa i hummer och andra delikatesser. Här får man mycket mer för pengarna. Dryckeskulturen är också trevlig och här kan man hitta både bra vin och spritsorter av alla de slag. Och drinkarna är naturligtvis väl kylda för att läska maximalt.

För de rastlösa finns det annat att göra än att bara ligga och lata sig på någon av de fantastiska stränderna med sin kritvita och fina strand. En rad vattensporter finns till hands på de flesta stränder. Dessutom stoltserar Dominikanska republiken med några av världens bästa golfbanor. Eller varför inte passa på att ta en tur till någon av landets många plantager, här odlas bland annat stora mängder sockerrör och kaffebönor, och ta del av processen som visar hur råvarorna förvandlas till de förfinade slutprodukterna.

attitude-pro