Bästa stränderna i Dominikanska republiken

Det kan finnas många anledningar till att man åker till Dominikanska republiken, men ett som är ganska säkert är att många åker dit för att sola, bada och njuta av de vackra stränderna och det vackra vädret i landet. Men vilka är egentligen de bästa av alla fantastiska stränder i Dominikanska republiken? Vilka får man inte missa?

Stranden där allting händer är Cabarete. På Cabarete är det liv och rörelse nästan dygnet runt, och här ligger folk inte bara och slappar i solstolar, utan joggar, simmar, surfar, spelar beach volleyball och provar på paragliding. Därmed inte sagt att det inte också finns utrymme för den som bara vill ta det lugnt, sitta med en paraplydrink och spana på alla människor och deras aktiviteter. Det finns plats för alla på Cabarete. Det bästa är kanske att man inte behöver lämna stranden bara för att solen har gått ner – då kan man helt enkelt vandra över till någon av de många restaurangerna med uteservering på stranden, för att inta kvällens middag.dominican-republic-780382_960_720

Om man eftersöker lite lugnare omgivningar på sin strandsemester, där inte fullt så mycket aktivitet pågår, ska man göra sig besväret att ta sig till stranden La Playita. ”La Playita” betyder ”Lilla stranden” på spanska, och det är ett väl valt namn, eftersom det verkligen handlar om en mycket liten – men vacker – strandremsa. Än så länge är denna lilla strand mer eller mindre okänd utanför dess närmsta by, Las Galeras, vilket betyder att man får vara mer eller mindre ensam på stranden som turist.

Självklart finns det också stränder som passar för surfaren i Dominikanska republiken, och den kanske bästa av dem alla är Playa Encuentra, som rankas som en av världens bästa surfstränder i världen. Stranden ligger fyra kilometer västerut från Cabarete, men hit kommer ingen för att bada, bara för att surfa. Vill man se något spektakulärt ska man vara där i gryningen, då de första surfentusiasterna dyker upp för att möta vågorna.

Om du inte har möjlighet att åka till Dominikanska republiken och njuta av dessa underbara stränder, kan du ändå förlänga sommaren i Sverige genom att bygga ett uterum i ditt hus. Då kan du ligga och värma dig i solen långt in i september och oktober. Du hittar uterum som passar alla smaker och stilar på Skanskabyggvaror.se.

 

attitude-pro