Att göra och se i Dominikanska republiken

Det finns otroligt mycket att se och göra i Dominikanska republiken så när man har tröttnat på strandlivet eller den lyxiga tillvaron bredvid hotellets pool är det bara att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Till att börja med kan det vara en idé att åka på olika utflykter som tar en runt i området så att man får se den mycket varierade naturen. Det finns bland annat flera vackra vattenfall där man kan ägna sig åt olika typer av vattensporter, klättringar och äventyrsbanor.

Oavsett var i landet man bor under semestern är det också en mycket bra idé att ta sig till huvudstaden Santo Domingo. Staden har fått epitetet “den nya världens äldsta stad” och det märks verkligen när man strövar genom dess äldsta delar och tar del av bebyggelsen och de många kulturmärkena. I Santo Domingo hittar man också de mest centrala delarna av den cigarrtillverkning som landet gjort sig känd för. Här kan man följa detta exklusiva hantverk och ta del av hur en cigarr skapas – från början till slut. Slutet i det här fallet utgörs oftast av att man deltar i en cigarrprovning och tillåts röka upp det fina hantverket.

Caribbean beach

En annan mycket häftig och mäktig upplevelse som alla brukar bli mycket nöjda med är att åka på valsafari. Det finns flera företag som specialiserat sig på just detta. Att se dessa gigantiska och spektakulära djur på så nära håll är en upplevelse som man sent kommer glömma. Alla som deltagit i ett liknande safari bedyrar också att det är något som alla borde få uppleva.

Det kan även vara värt mödan att ta sig en bit utanför de givna turiststråken för att få se det verkliga landet Dominikanska republiken, och hur livet ter sig när man inte bor på de stora, lyxiga all inclusive-hotellen. På så sätt kan man få en helt annan uppfattning om folket, deras livsstil och hur landet fungerar i vardagen. Sådana upplevelser kan ofta vara de starkaste under en semestervistelse och det är något som rekommenderas till alla som ska resa till Dominikanska republiken inom en snar framtid.

attitude-pro